ONDERWIJS

Het Assink lyceum

Het Assink lyceum is een school met vijf locaties in Haaksbergen, Eibergen en Neede. Het Assink biedt nagenoeg alle onderwijssoorten van het voortgezet onderwijs aan: vmbo, havo, vwo, vwo+ en gymnasium. Leerlingen worden er uitgedaagd om hun talenten te ontwikkelen en zichzelf te verrassen, of ze nu liever met hun handen werken of met hun hoofd.

Het Assink heeft de ambitie om de leerlingen goed voorbereid en met zelfvertrouwen door te laten gaan naar vervolgonderwijs, de arbeidsmarkt op en de maatschappij in. In die voorbereiding laat Het Assink de leerlingen op allerlei manieren in aanraking komen met het bedrijfsleven en ondernemerschap. Ze volgen stages, lopen een dag mee in een bedrijf (‘Koekel(o)eren’) en krijgen beroepenvoorlichting die gehouden wordt door voorlichters uit de praktijk.

Specifiek zijn de volgende activiteiten te noemen:

Innovatielokaal voor ondernemers

In de nieuwe Assink-locatie voor vmbo bovenbouw in Neede, de Parallelweg, is een speciaal innovatielokaal ingericht waarin leerlingen én ondernemers uiteenlopende initiatieven kunnen ontplooien. Voor ondernemers is er zelfs een volledig gefaciliteerde werkplek beschikbaar.

International Business College

Het International Business College (IBC) is een programma voor leerlingen in de havo bovenbouw. Deelnemende leerlingen worden uitgedaagd om beter te presteren, om ondernemendheid te genereren en om tot een passende keuze in het vervolgonderwijs te komen.

Partnerschool van Thales

Om meer jongeren te enthousiasmeren voor bèta en technologie werkt Het Assink lyceum samen met Thales Nederland in het landelijke samenwerkingsverband Jet-Net (Jongeren en Technologie Netwerk Nederland).

Regionale en landelijke wedstrijden

Meedoen aan wedstrijden en competities biedt leerlingen bij uitstek de kans om hun eigen talenten te ontdekken of te ontwikkelen. Het Assink doet vaak mee met uiteenlopende regionale en landelijke wedstrijden, zoals Bizzkidz Management Competitie, Junior VakkanjerWedstrijden en de Art Battle.

WEBSITE:
www.hetassink.nl